Валута
BGN
  • PLN
  • EUR
  • BGN
  • RON
Вижте всички статии

Тенис гривна – обичана от жени и мъже

Тенис гривна – обичана от жени и мъже

Доста нестандартно решение е бижу с камъни да бъде еднакво предпочитано от жени и мъже!

Точно такъв модел е популярната тенис гривна, която е обсипана изцяло с камъни.

Известната гривна придобива популярност от US OPEN 1987 г., когато професионалната тенисистка Крис Евърт губи диамантената си гривна по време на мач. Освен звезда в тенис средите, тенисистката е и модна икона, като най-забележителен избор на стил е нейната гривна с диаманти.

Евърт моли служителите да спрат играта, за да търсят гривната ѝ, докато телевизионните зрители наблюдават търсенето. Така този модел гривна става популярен с името tennis bracelet – тенис гривна. А години по- късно хората все още са вдъхновени от този модел.

Самият модел се предлага в различни цветове злато - бяло, жълто или розово злато. Най-разпространеният модел е във вариант с бяло злато, тъй като се предполага, че така диамантите блестят повече, когато са монтирани върху бял метал. Обсипана е изцяло с диаманти. Тенис гривните са универсални, което означава, че могат да се носят както като ежедневни бижута, така и за специални вечери.

Това бижу обикновено се носи на лявата китка, тъй като повечето хора работят с дясна ръка и са склонни да използват тази ръка по-малко от тяхната доминираща ръка. Въпреки това, няма конкретно „правило“ по отношение на коя китка да носите гривната си за тенис.

Известни личности, които притежават такъв модел гривна са Кейт Мидълтън, Пенелопе Крус, Кейт Уинслет, Дженифър Лопес. В последните години тези гривни започват станаха предпочитан аксесоар и сред мъжете.

Моделът присъства често и в нашите колекции – вижте актуалните ни модели диамантени гривни.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари